den 17 juli 2018

2018-07-09 Det kraftiga åskvädret som dragit fram under kvällen, i delar av vårt område, kan ha orsakat störningar i Internet och TV-leveranser. Det finns dock inga centrala fel i vårt nät. Däremot kan er fiberdosa eller nätdelen till den skadats av åskan. Det kan uppträda på olika sätt som att vissa tjänster fungerar eller att inget fungerar alls.

Om Internet inte fungerar och ni kopplar er dator via en bredbandsrouter/WiFi-router så börja med att koppla bort routern och anslut er dator med nätverkskabel direkt till ett nätverksuttag på fiberdosan. Kvarstår problemet då, kontakta vår support.


Fungerar inte er fasta telefoni, men internet fungerar, så skall ni kontakta er telefonoperatör.


2018-07-06 Driftstörningen för fiberanslutna kunder i Stockaryd-Hultsjöområdet är nu avhjälpt och återställd till full drift. Om problem kvarstår efter att ni startat om er egen router eller annan utrustning, kontakta vår support på 0382-181800

 

 

2018-07-05 Felet på fiberkabeln mot Hultsjöområdet är lokaliserat. En klämskada har uppstått på fibern. För att kunna åtgärda detta måste flera hundra meter av  fibern bytas ut. Förberedelser för detta, personal-utrustning-materiel, pågår under torsdagen.

OBS! Utbytet sker under fredagen den 6/7 med start kl 08:00. Det beräknas vara slutfört och färdigställt under fredagen någon gång mellan kl 12-16. Detta arbete kan innebära att även andra i Hultsjöområdet kan påverkas då hela fiberkabeln måste bytas.  Även radioanslutna kunder i Stockaryd kan påverkas av detta, då radiobaserna ansluts via denna fiber.


2018-07-04 Störning Internet och KabelTV. Vissa fiberkunder i Hulsjöområdet, huvudsakligen nordost om Stockaryd, har avbrott i Internet och KabelTV. Sannolikt skadad fiberkabel. Felsökning pågår.


Inga kända störningar.


Vid internetproblem är första åtgärd att starta om din router och övrig egen utrustning. Om du kör trådlöst så prova att ansluta din dator med en kabel direkt till vår utrustning utan att gå via din egen router. Om problemet kvarstår så ber vi dig återkomma till vår kundtjänst eller support.